Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde birçok bina yıkılmış, çok sayıda yapı ise hasara neden olmuştu.
Deprem nedeniyle yıkılan binalarında biri de Ulakoğlu Apartmanı olmuştu.
İNŞAAT ÇALIŞMALARI APARTMANIN TEMELİNE ZARAR VERDİĞİ İDDİASI
Binanın yerine yapılan inşaat çalışmaları sırasında iş makineleriyle yürütülen kazıların, hemen arkasındaki Huzur Apartmanının temelinde hasara yol açtığı iddia edildi.
Huzur Apartmanı sakinlerinin güvenlik amacıyla geçtiğimiz cuma günü tahliye edildiği öğrenildi.
BÖLGE SAKİNLERİ OLASI RİSKE KARŞI TEDİRGİN
Bölge sakinleri, inşaat çalışmalarının risk taşıdığı gerekçesiyle yetkililere çağrıda bulunmuştu.
Vatandaşlar, soğuk kış gününde sokakta kaldıklarını belirterek yetkililerden açıklama beklediklerini ifade etti.
Bölgede yaşayan bir vatandaş duruma tepki göstererek, “Bahçelievlerde yıkılan Ulakoğlu Apartmanının yeniden inşaatı sebebiyle hemen arkasında bulunan Huzur apartmanının temeline zarar verecek şekilde kazı çalışması yürütülüyor. Huzur apartmanı sakinleri dün akşam (Cuma) günü tahliye edildi. Belediyeden ve diğer yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. İnsanlar bu kış günü mağdur sokakta kaldı.” ifadelerini kullandı.


0 Yorum